Stand van zaken zwembad & trainingen

Beste ouders,

Via deze mail wens ik jullie op de hoogte stellen rond de stand van zaken in verband met het zwembad in Oudenaarde en omtrent de planning voor de zwemclub in de komende dagen en weken.

Omtrent het zwembad, weten wij vandaag dat het zwembad gesloten blijft tot ten minste 4 dec en dat er herstellingswerken noodzakelijk zijn vooraleer het weer geopend zal worden. De sportdienst heeft de nodige offertes hiervoor vandaag opgevraagd, daarna volgt de aldan niet goedkeuring van het budget in het schepencollege om dan desgevallend over te gaan naar de herstelling van het zwembad. Wij verwachten dan ook dat het zwembad op 4 december niet zal opgengaan en dit noodzaakt ons om nu ook voor de komende weken alvast te anticiperen rekening houdende met de aankomende examens.

De zoektocht naar zwemwater loopt niet makkelijk gezien daar ook vaak al andere clubs aan de slag zijn. We contacteerden de zwembaden van Brakel, Ronse, Geraardsbergen, Deinze, Avelgem, Zwevegem, Waregem, Zottegem en Merelbeke. Van Zottegem en Merelbeke wachten we nog op een antwoord. Geraardsbergen is op dit moment het enige zwembad dat ons behoorlijk wat zwemwater kan bieden, in Zwevegem zouden we voor ochtendtraning terecht kunnen en in Waregem eventueel op vrijdagavond. En gelukkig openen onze collega’s van Izegem ook de deuren welliswaar voor een beperkt aantal zwemmers gezien hun eigen capaciteit beperkt is. Donderdag zitten we samen met Stefaan om reeds een fall back planning te maken vanaf volgende maandag 4 december voor de komende 2 à 3 weken. We informeren jullie dan op vrijdag.

Op korte termijn (tot en met  het weekend) hebben we onderstaande trainingsuren kunnen vastleggen. Hierbij zullen we de competitie en pre-competitie over 2 groepen verdelen:

De groep van Wout, Gihaio, Andreas, Emma, Louise, Sara, Jana en Rob olv Stefaan & Louise

  • Droogtraining en training in Izegem op woensdag van 18u30 tot 21u
  • Training in Waregem op vrijdag van van 21u tot 22u30 (we bekijken nog of we de lactaattesten dan kunnen laten doorgaan ifv het aantal banen beschikbaar en houden jullie op de hoogte)
  • Training in Moeskroen op zaterdag van 12u tot 14u

De groep van de precompetitie en Rossen, Felten, Emmelie, Judith & Juliette olv Saartje

  • Training in Geraardsbergen op donderdag van 18u tot 19u
  • Training in Geraardsbergen op vrijdag van 16u30 tot 18u30 (wie er niet om 16u30 geraakt kan later aansluiten)
  • Training in Wachtebeke op zaterdag van 16u tot 18u

We beseffen dat we jullie allemaal heel wat flexibiliteit vragen maar dit is de beste planning die we op dit moment hebben kunnen uitwerken waarbij we ook blijven zwemmen met z’n allen.  Ik wil jullie ook met aandrang vragen om het mailen met het bestuur & Stefaan omtrent de stand van zaken tot de absoluut noodzakelijke vragen te herleiden en maximaal onder mekaar af te spreken om samen te rijden zodat het voor iedereen haalbaar blijft. We doen er met het voltallige bestuur alles aan om continu aan de planning te werken, oplossingen uit te werken en te schakelen met het stadsbestuur maar kunnen daarbovenop de massa aan mails niet verwerken en we willen miscommunicatie vermijden. Van zodra er nieuws is houden we jullie onmiddellijk op de hoogte via facebook, de site en via mail en vrijdag hopen we ook een planning op langere termijn te hebben mocht het zwembad dichtblijven.

Het Sinterklaas feest wordt afgelast en zal indien mogelijk door een Kerstfeest worden vervangen en de zwemschool blijft op dit moment dicht gezien we geen mogelijkheid hebben om hiervoor watercapaciteit te vinden. We zullen van zodra er duidelijkheid is over de heropeningsdatum een voorstel uitwerken om de verloren weken in te halen.

Laat ons vooral ook een kaarske branden dat het zwembad zo snel mogelijk weer open gaat J!

Met vriendelijke groeten & rekenend op jullie begrip,

Stéphanie in naam van het ozeka bestuur